صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۳۷۰۷۷

پوشش تحولات اوکراین| شرط مسکو برای پایان جنگ

کرملین از تحویل پیش‌نویس سندی، دارای فرمولی روشن و مفصل برای حل‌وفصل اوضاع، به اوکراین خبر داده است و دفتر رئیس جمهور زلنسکی هم اعلام کرد که کی‌یف این سند را مطالعه خواهد کرد.

کرملین از تحویل پیش‌نویس سندی، دارای فرمولی روشن و مفصل برای حل‌وفصل اوضاع، به اوکراین خبر داده است و دفتر رئیس جمهور زلنسکی هم اعلام کرد که کی‌یف این سند را مطالعه خواهد کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه اعلام کرد که مسکو پیش‌نویس سندی را با متنی کاملاً شفاف به اوکراین تحویل داده و منتظر پاسخ است. سخنگوی کرملین توضیح داد: «طرف اوکراینی دائماً توافق‌های قبلی را نقض و از گفته‌های خود عدول می‌کند. سند تهیه‌شده شامل فرمول‌های کاملاً واضحی است که روی آن کار شده است، اکنون توپ در زمین آنهاست و ما منتظر پاسخ هستیم.»
پسکوف یادآور شد که زمان پاسخ به تصمیم مقامات کی‌یف بستگی دارد، برای اینکه اوکراینی‌ها تمایل زیادی برای پیشبرد روند مذاکرات نشان نمی‌دهند.
میخائیل پادولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین نیز شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که کی‌یف پیش‌نویس سندی برای حل‌وفصل مناقشه دونباس را که توسط روسیه ارائه شده است، مطالعه خواهد کرد. وی گفت: «طرف روسی پیشنهاداتی را تهیه و مواضع متقابل خود را بیان کرده است، اکنون نوبت کی‌یف است که باید این سند را مطالعه کند و نتیجه‌گیری سیاسی و حقوقی لازم را از آن انجام دهد.»
پادولیاک یادآور شد که کی‌یف پیشنهادات خود را در مذاکرات استانبول ارائه کرده بود و نسخه اوکراینی، از جمله، حاوی تضمین‌های امنیتی برای این کشور بود.
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد که هیئت‌های روسی و اوکراینی به مذاکرات خود برای حل‌وفصل اوضاع اوکراین و تضمین وضعیت بی‌طرف، غیربلوکی و غیرهسته‌ای این کشور ادامه می‌دهند. این دیپلمات یادآور شد که مسائل مربوط به غیرنظامی کردن و نازی‌زداییاوکراین، احیای وضعیت رسمی زبان روسی، به‌رسمیت شناختن واقعیت‌های سرزمینی جدید، از جمله مالکیت روسیه بر کریمه، و استقلال دو جمهوری مردمی دونتسک و لوهانسک نیز در دستور کار این مذاکرات قرار دارد.
16:00- روسیه گوگل را 11میلیون روبل جریمه کرد
دادگاه مسکو گوگل را 11 میلیون روبل جریمه کرد. به گزارش خبرگزاری روسی تاس، این شرکت در این زمینه کوتاهی کرده که اطلاعات کاذب در مورد جنگ علیه اوکراین و ویدئوهای یوتیوب تولید شده توسط گروه های راست افراطی اوکراینی را حذف کند.
گوگل در دو مورد مجرم شناخته شد و به جریمه چهار میلیون روبل و هفت میلیون روبل محکوم شد.
15:35- استونی هم نمایش نمادهای جنگ روسیه علیه اوکراین را ممنوع کرد
در استونی نیز در آینده استفاده از علامت Z در عموم ممنوع خواهد شد. این علامت توسط حامیان جنگ روسیه در اوکراین استفاده می‌شود و مخفف za pobedu برای پیروزی است. پارلمان استونی روز پنجشنبه اصلاحیه‌ای را برای قانون ممنوعیت استفاده از نمادهایی که اقدامات تجاوزکارانه دولت‌های خارجی را تشویق می‌کنند، تصویب کرد. به گفته سخنگوی پارلمان، نماد Z که اغلب بر روی خودروهای نظامی روسیه در منطقه جنگی دیده می‌شود، دیگر نباید در عموم نمایش داده شود همین امر در مورد نماد V هم صدق می‌کند.
این اقدام می‌تواند در این کشور عضو ناتو و اتحادیه اروپا تا 1200 یورو جریمه یا بازداشت برای افراد خصوصی و تا 32 یورو برای شرکت ها مجازات به همراه داشته باشد. قبل از استونی، دو کشور دیگر بالتیک یعنی لتونی و لیتوانی هم نمایش این نمادها را در انظار عمومی ممنوع کرده بودند.‎
15:04- روسیه کنسولگری‌های کشورهای بالتیک را تعطیل می‌کند
روسیه کنسولگری های کشورهای بالتیک را می‌بندد و کارمندان آنها را نامطلوب اعلام می‌کند. وزارت امور خارجه در مسکو اعلام کرد که نمایندگی های لتونی در سن پترزبورگ و پسکوف بسته خواهد شد.
کنسولگری استونی در سن پترزبورگ و دفتر آن در پسکوف و همچنین کنسولگری لیتوانی در سن پترزبورگ بسته خواهد شد. روسیه در حال واکنش به اقدامات کشورهای بالتیک در ماه آوریل است. لتونی و استونی هر کدام دو کنسولگری روسیه را به دلیل حمله به اوکراین بستند. لیتوانی از سفیر روسیه خواسته بود که این کشور را ترک کند.‎
14:51- پارلمان لتونی روسیه را به نسل‌کشی علیه مردم اوکراین متهم کرد
پارلمان لتونی به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصویب کرد که روسیه را به نسل کشی علیه مردم اوکراین متهم می‌کند. نمایندگان پارلمان لتونی همچنین در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه در ریگا تصویب شد، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستند که واردات نفت و گاز روسیه را فورا متوقف کنند.
در این بیانیه، پارلمان لتونی همچنین به اظهارات شاهدان و شواهد گسترده جنایات جمعی وحشیانه ارتش روسیه از جمله قتل، شکنجه، سوءاستفاده جنسی و هتک حرمت غیرنظامیان اوکراینی در بوچا، ایرپین، ماریوپل و جاهای دیگر اشاره کرد. نمایندگان پارلمان لتونی مدعی شدند که روسیه همچنین در حال ربودن و اخراج شهروندان اوکراینی به خاک خود است.‎
14:38- از آغاز جنگ اوکراین نزدیک به 3میلیون اوکراینی به لهستان گریخته‌اند
از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، تقریباً 2.9 میلیون اوکراینی به کشور لهستان گریخته‌اند. این خبر را گارد مرزی لهستان روز پنجشنبه در توییتر اعلام کرد. بر این اساس حدود 22300 پناهجو روز چهارشنبه وارد لهستان شدند که کاهش 11 درصدی نسبت به روز قبل داشته است.
14:22- روزانه بیش از 2هزار پناهجوی اوکراینی به آلمان می‌روند
هشت هفته پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین همچنان روزانه بیش از 2000 پناهجوی جنگی از اوکراین به آلمان می‌رسند. وزارت کشور فدرال آلمان روز پنجشنبه در توییتر اعلام کرد، پلیس فدرال ورود 366304 پناهجو از اوکراین به آلمان را از زمان آغاز جنگ در 24 فوریه ثبت کرده است. پناهجویان عمدتاً زنان، کودکان و افراد مسن هستند.
با این حال، تعداد دقیق افرادی که از اوکراین به این کشور پناهنده شده‌اند در حال حاضر مشخص نیست، زیرا معمولاً کنترل ثابتی در مرزهای داخلی اتحادیه اروپا وجود ندارد و اوکراینی‌ها می‌توانند به‌مدت 90 روز بدون ویزا تردد کنند.‎
14:08- دانمارک تسلیحات بیشتری به اوکراین می‌دهد
نخست وزیر دانمارک در جریان سفر به کی‌یف ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین را وعده داد. وی جزئیاتی در این باره را ارائه نداد. وی همراه با همتای اسپانیایی خود به کی‌یف سفر کرده است.
14:00- مخالفت چین با تحریم‌های یکجانبه برای حل مناقشات بین‌المللی
"شی جین پینگ"، رئیس جمهور چین با تحریم های بین‌المللی در مناقشات بین‌المللی مخالفت کرد.
وی تاکید کرد: چین متعهد به احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها است. چین به عدم مداخله در امور داخلی کشورها توجه می‌کند.
رئیس جمهور چین از همه تلاش‌ها برای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران‌ها حمایت کرد و با تحریم‌های یکجانبه و پرونده‌های طولانی در دادگاه ها مخالفت کرد.
رئیس جمهور چین با این اظهارات احتمالاً بار دیگر از موضع خود در مورد جنگ اوکراین دفاع کرد. چین از صحبت در مورد تهاجم از طرف روسیه خودداری می‌کند و ناتو را مسئول این جنگ می‌داند.‎
13:47- رئیس بانک مرکزی: خطر ورشکستگی روسیه را تهدید نمی‌کند
خانم "الویرا نابیولینا"، رئیس بانک مرکزی روسیه امروز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تمامی منابع مالی لازم برای پرداخت بدهی‌های خود را در اختیار دارد و هیچ نوع ورشکستگی این کشور را تهدید نمی‌کند.
پیش از این، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، ورشکسته شدن روسیه را تنها موضوع زمان خوانده بود.
دیمیتری مدویدیف، نایب رئیس شورای امنیت روسیه، در واکنش به این سخنان گفته بود که اگر روسیه ورشکسته شود، به دنبال آن اروپا نیز به همین سرنوشت دچار خواهد شد.
13:15- نظر کمیسیون اروپا درباره درخواست اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا تا پایان ژوئن اعلام می‌شود
"چارلز میشل"، رئیس شورای اروپایی انتظار دارد که کمیسیون اروپا قبل از پایان این نیم سال، ارزیابی رسمی درخواست اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا را انجام دهد.
وی شب گذشته در جریان سفر به کی‌یف گفت: نظر کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره تا پایان ژوئن (اوایل تیرماه 1401) در دسترس خواهد بود. سپس این مسئولیت من خواهد بود که ارزیابی کنم چه‌زمانی می‌توانیم این موضوع را در دستور کار شورای اروپایی قرار دهیم.
این مقام اروپایی تأکید کرد: برای راهی که اوکراین انتخاب کرده است حمایت بسیار قوی وجود دارد. وی خطاب به اوکراین گفت: شما نه‌تنها برای آینده فرزندان اوکراین می‌جنگید، بلکه برای اصول و ارزش های اساسی اروپایی نیز مبارزه می‌کنید.
13:02- وزارت دفاع روسیه: هزار هدف نظامی دیگر در اوکراین نابود شد
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای موشکی و توپخانه فدراسیون روسیه در طول عملیات شبانه روز گذشته به 1001 تاسیسات نظامی دیگر نیروهای مسلح اوکراینی حمله کردند.
وی یادآور شد، که از جمله اهداف نابود شده، 58 پست فرماندهی، 162 موقعیت شلیک توپخانه و همچنین 771 سنگر و محل تجمع نیروها و تجهیزات نظامی اوکراینی در مناطق مسکونی مختلف این کشور هستند.
این مقام نظامی همچنین تایید کرد که نیروهای مسلح روسیه و نیروهای مردمی لوهانسک موفق شدند کنترل کامل بر شهر راهبردی "کریمنایا" (Kremennaya) در منطقه دونباس که نیروهای ملی‌گرای اوکراینی آنجا را به منطقه‌ای مستحکم تبدیل کرده بودند، به دست بگیرند و بدین ترتیب از تخریب جدی زیرساختارهای شهری و ساختمان‌های مسکونی جلوگیری کردند.
12:51- آلمان تا پایان سال واردات نفت از روسیه را کاملاً متوقف می‌کند
آلمان قصد دارد تا پایان سال واردات نفت از روسیه را به طور کامل متوقف کند. آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان این خبر را پس از مشورت با همتایان خود از استونی، لتونی و لیتوانی در ریگا اعلام کرد. بائربوک توضیح داد: به همین دلیل است که من اینجا به‌وضوح و صریح می‌گویم که بله، آلمان نیز به‌طور کامل واردات انرژی روسیه را حذف می‌کند.
این مقام آلمانی تاکید کرد: ما تا تابستان واردات نفت از روسیه را نصف می‌کنیم و تا پایان سال به صفر می‌رسانیم. سپس در یک نقشه راه مشترک اروپایی قطع واردات گاز را دنبال خواهیم کرد، چرا که خروج مشترک ما، خروج کامل با اتحادیه اروپا، نقطه قوت مشترک ما است. وی افزود: ما باید وابستگی انرژی روسیه را با فشار بالا کاهش دهیم.‎
12:45- کاهش چشمگیر صادرات آلمان به روسیه به‌دلیل جنگ اوکراین
بر اساس گزارش اداره آمار فدرال آلمان در ماه مارس، این کشور 57.5 درصد کالای کمتری به روسیه نسبت به ماه گذشته صادر کرده است.
به این ترتیب روسیه از رتبه پنجم به دوازدهم در میان مهم‌ترین کشورهای صادراتی آلمان خارج از اتحادیه اروپا سقوط کرد. این رکود را می‌توان به تحریم‌های سنگین غرب پس از حمله روسیه به اوکراین که شامل محدودیت‌های صادراتی نیز می‌شود نسبت داد.
12:30- استقلال از گاز روسیه تا پایان سال 2023 در دستور کار ایتالیا
طبق یک گزارش رسانه ای، ایتالیا می‌خواهد تا پایان سال 2023 تقریباً از گاز روسیه مستقل شود. روبرتو سینگولانی، وزیر محیط زیست ایتالیا در این باره به روزنامه لا استامپا گفت: دولت فرض می‌کند که ایتالیا می‌تواند تقریباً به طور کامل از عرضه گاز روسیه در نیمه دوم سال آینده مستقل شود.
هدف راهبردی دولت ایتالیا این است که از یک سو به ظرفیت کامل خطوط لوله گاز موجود با قراردادهای جدید دست یابد و از سوی دیگر ظرفیت گاز مایع ایتالیا را افزایش دهد.. ایتالیا در حال حاضر حدود 40 درصد گاز مورد نیاز خود را از روسیه تأمین می‌کند.‎
12:27- پوتین دستور لغو حمله به آزوفستال را صادر کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز پنجشنبه در دیدار با سرگئی شایگو، وزیر دفاع این کشور، دستور داد حمله به منطقه صنعتی آزوفستال لغو شود.
فرمانده کل نیروهای مسلح روسیه دستور داد: «من حمله پیشنهادی به کارخانه آزوفستال را نامناسب می‌دانم. دستور لغو آن را می‌دهم». وزیر دفاع نیز پاسخ داد: «بله، همانطور خواهد شد.»
پوتین دستور خود را با ملاحظات نجات جان نظامیان روسیه توضیح داده و تاکید کرد: «این زمانی است که ما باید با دقت فکر کنیم و بیشتر از هر زمان دیگر به فکر به حفظ جان و سلامت سربازان و افسران خودمان باشیم. نیازی نیست به این دخمه‌های تنگ و تاریک رفته و در این تاسیسات صنعتی به زیر زمینها بخزیم.»
او دستور داد: «این منطقه صنعتی را قفل کنید تا مگسی از آن عبور نکند.»
رئیس جمهوری روسیه همچنین به وزیر دفاع دستور داد تا بار دیگر از همه کسانی که هنوز سلاح خود را زمین نگذارند دعوت به انجام این کار کند و در صورت تسلیم شدن افراد، با آنها مطابق با قوانین حقوقی بین‌المللی مربوطه رفتار شود و به کسانی که مجروح هستند، مراقبت های پزشکی واجد شرایط ارائه شود.‎
12:24- رهبران اسپانیا و دانمارک در کی‌یف با زلنسکی دیدار می‌کنند
"پدرو سانچز"، نخست‌وزیر اسپانیا و "مت فردریکسن"، نخست‌وزیر دانمارک، امروز (پنجشنبه) با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در کی‌یف دیدار کنند. این خبر را دولت های اسپانیا و دانمارک اعلام کرده‌اند. بر اساس اطلاعات دولت دانمارک آنها می‌خواهند در مورد حمایت بیشتر از اوکراین در جنگ با روسیه و محاکمه جنایتکاران جنگی و نقض حقوق بشر در این جنگ صحبت کنند.
نخست وزیر اسپانیا در حال حاضر در کی‌یف به‌سر می‌برد.‎
12:18- آلمان از ارسال قریب‌الوقوع تسلیحات سنگین به اوکراین خبر داد
"کریستین لامبرشت"، وزیر دفاع فدرال آلمان، اعلام کرد که این کشور نمی تواند سلاح های سنگین را از ذخایر ارتش آلمان در اختیار اوکراین قرار دهد. وی در عین حال تأکید کرد که با شرکای خود در اتحادیه اروپا و ناتو این روند را دنبال می‌کند، به‌عنوان مثال، قرار است این تجهیزات از دوران شوروی سابق در اختیار اوکراین قرار گیرد.
لامبرشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه‌موقع دقیقاً اوکراین این سلاح‌های سنگین را دریافت می‌کند، گفت: این مسئله در چند روز آینده در دست بررسی است. به‌گفته وی همه کارشناسان نظامی بر این عقیده‌اند که دو هفته آینده هفته‌های تعیین‌کننده در مبارزه اوکراین علیه روسیه است و ما باید از این مبارزه حمایت کنیم.
12:12- تسلط نیروهای روسیه بر ماریوپل
سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه، امروز پنجشنبه به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور گزارش داد که نیروهای مسلح فدراسیون روسیه و نیروهای مردمی دونتسک شهر ماریوپل را آزاد کردند.
به گفته وی، بقایای تشکیلات ملی‌گرا به منطقه صنعتی کارخانه آزوفستال پناه بردند.
شایگو گفت: «طی دو روز گذشته، طرف روسی از ساعت 14 تا 16 رژیم آتش‌بس اعلام کرده و تمام خصومت‌ها متوقف شده و کریدورهای بشردوستانه برای خروج غیرنظامیانی که ممکن است در این منطقه باقی مانده باشند، باز شده است.»
به گفته وزیر دفاع روسیه، در زمان محاصره ماریوپل، تعداد نیروهای اوکراینی و مزدوران خارجی حدود 8 هزار و 100 نفر بود. در جریان آزادسازی این شهر بیش از 4 هزار نفر کشته شده و یک‌هزار و 478 نفر تسلیم شدند و گروه باقی‌مانده که حدود دو هزار نفر دیگر، در منطقه صنعتی آزوستال در محاصره قرار گرفته و به‌صورت امن مسدود شدند.
شایگو گفت: نیروهای روسی برای تکمیل کار در آزوفستال به سه تا چهار روز زمان نیاز دارند. ‎
11:57- نمایندگان کشورهای غربی اجلاس گروه 20 را به‌نشانه اعتراض به روسیه ترک کردند
مقامات غربی گزارش دادند که وزرای دارایی کشورهای غربی از جمله "جانت یلن"، وزیر خزانه‌داری آمریکا، هنگام سخنرانی نماینده روسیه در اجلاس روز چهارشنبه گروه 20 در واشنگتن، این اجلاس را ترک کردند.
یک مقام آمریکایی گفت: جانت یلن, وزیر خزانه‌داری آمریکا، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و دیگر مقامات اروپایی و غربی که در این نشست شرکت داشتند، هنگام سخنرانی مجازی آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، جلسه را ترک کردند. البته کریستین لیندرنر، وزیر دارایی آلمان ضمن مخالفت با مواضع روسیه این نشست را ترک نکرد.
وزیر دارایی کانادا در این باره گفت: حمله روسیه به اوکراین یک تهدید جدی برای اقتصاد جهانی است. روسیه نباید در چنین جلساتی شرکت کند.
علاوه بر کانادا، تعدادی دیگر از کشورهای غربی خواستار حذف روسیه از نشست های گروه 20 شده بودند. اندونزی که در حال حاضر ریاست گروه 20 را برعهده دارد، با تاکید بر بی طرفی این مسئله را رد کرده بود.
بیش از این نشست، مقامات آمریکایی گفته بودند که یلن در برخی از جلسات این اجلاس که روسیه در آن‌ها شرکت دارد، حضور نخواهد یافت. مقامات اوکراینی نیز که به عنوان مهمان در این نشست سخنرانی کردند، در طول اظهارات وزیر دارای روسیه، جلسه را ترک کردند.‎
11:53- ورود بیش از 900هزار پناهجوی اوکراینی به خاک روسیه از آغاز جنگ تاکنون
به گفته مقامات نیروهای مرزبانی روسیه، از آغاز تشدید وخامت اوضاع در منطقه دونباس، تاکنون بیش از 900 هزار نفر از ساکنان دونتسک و لوهانسک و دیگر مناطق شرق اوکراین وارد خاک فدراسیون روسیه شده‌اند. به گفته وی، در میان پناهجویان اوکراینی، 169 هزار و 787 کودک وجود دارد.
این مقام آگاه یادآور شد که تنها در طول شبانه روز گذشته بیش از 19 هزار نفر از مرزهای روسیه عبور کردند.
سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز ملی کنترل دفاعی روسیه نیز اعلام کرد که طرف روسی تاکنون 865 مورد اقدام بشردوستانه در اوکراین انجام داده و در جریان آنها بیش از 13 هزار و 400 تن کمک‌های انسان دوستانه بین مردم اوکراینی در مناطق تحت کنترل نظامیان روسی توزیع کرده است.
11:44- جانسون پوتین را با کروکودیل مقایسه کرد
"بوریس جانسون"، نخست وزیر بریتانیا، "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه را با یک تمساح مقایسه کرد. وی دراین‌باره گفت: چگونه می‌توان با تمساحی مذاکره کرد که پای تو در دهانش است؟ این مشکلی است که اوکراینی ها با آن مواجهند. وی این سخنان را در مسیر پرواز به هند در برابر خبرنگاران ایراد کرد. جانسون گفت: برای اوکراین سخت خواهد بود یک معاهده صلح را با رئیس دولتی که تا این اندازه غیر قابل اعتماد است ببندد.‎
11:35- اوکراین پیشنهاد مذاکرات با روسیه در شهر ماریوپل را مطرح کرد
با توجه به وضعیت فاجعه‌بار در شهر بندری ماریوپل که که چندین هفته است درگیری‌های سختی در آن رخ می‌دهد، اوکراین یک دور مذاکره با نمایندگان روسیه در این شهر بندری مهم استراتژیک در جنوب این کشور را پیشنهاد کرده است". میخایلو پودولیاک"، مذاکره کننده ارشد اوکراین و مشاور رئیس جمهور این کشور در توییتر نوشت: این مذاکرات می‌تواند بدون پیش‌شرط انجام شود. وی تاکید کرد که هدف نجات جنگجویان، سربازان و غیرنظامیان اوکراینی است. پودولیاک گفت: چون آنها متعلق به ما هستند و برای همیشه در قلب ما هستند.‎
11:20- سفارت روسیه: تحریم‌های جدید ضدروسی گویای ناامیدی آمریکاست
سفارت فدراسیون روسیه در واشنگتن صبح امروز، پنجشنبه اعلام کرد که تحریم‌های جدید اعمال شده علیه این کشور نشان می‌دهد که ایالات متحده به دلیل ناتوانی در منحرف کردن مسکو از خواست خود، کاملاً ناامید شده است.
شب گذشته، چهارشنبه، ایالات متحده محدودیت‌های روادیدی جدیدی را علیه 635 تبعه روس به اتهام "سرکوب مخالفان، تهدید علیه یکپارچگی اوکراین و نقض حقوق بشر در زندان‌های دونباس" اعمال کرد.
سفارت روسیه در آمریکا با انتشار بیانیه‌ای، اعلام کرد: به دلیل دور از ذهن بودن و بی‌اساس بودن اتهامات وارده، تحریم‌ها به طور فزاینده‌ای پوچ‌تر از گذشته شده و گواهی بر استیصال مقامات واشنگتن از ناتوانی در منحرف کردن روسیه از اراده‌ و خواست خویش برای رسیدن به اهدافش است.
دیپلمات‌های روسی یادآور شدند که محدودیت‌های اعمال‌ شده یادآور «حجمی» از اندک اقداماتی است که ایالات متحده هنوز می‌تواند از عهده آن برآید.
در این بیانیه تاکید شده که مقامات واشنگتن باید توجه داشته باشند که به جای وارد کردن شوک‌هایی به روسیه که آنها انتظار دارند، اقدامات ضدروسی به خود ایالات متحده آسیب خواهد رساند.
11:16- اوکراین: بیشتر منطقه لوهانسک تحت کنترل روسیه است
بر اساس اطلاعات اوکراین، حدود هشت هفته پس از آغاز جنگ روسیه، بیشتر منطقه لوهانسک تحت کنترل این کشور است. "سرهی حاجداج"، فرماندار لوهانسک شامگاه چهارشنبه در تلگرام گفت: پس از خروج نیروهای اوکراینی از شهر کوچک کریمنا، واحدهای روسی اکنون 80 درصد از منطقه لوهانسک را تحت کنترل دارند.
به گفته وی شهرهای روبیشنه و پوپاسنا در لوهانسک در حال حاضر تا حدی تحت کنترل روسیه هستند. وی تاکید کرد: هفته هاست درگیری های شدیدی وجود دارد.
"حاجداج" روز سه‌شنبه از ساکنان باقی‌مانده در منطقه خواست تا به محل امن بروند. گفته می‌شود 70000 نفر دیگر نیز در این منطقه اقامت دارند. حاجداج روز چهارشنبه گفت، اگر برای عید پاک ارتدکس در روز یکشنبه آتش بس برقرار شود، آنها می‌خواهند تا حد امکان از آن برای تخلیه و ارسال کمک استفاده کنند.‎
11:11- روسیه: "پنج" عضو دائم شورای امنیت می‌توانند ضامن امنیت اوکراین شوند
یک مقام وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به موضوعات مورد مذاکره با مقامات کی‌یف، یادآور شد که پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل (روسیه، چین، انگلیس، آمریکا و فرانسه) می‌توانند ترکیب اصلی کشورهای ضامن امنیت اوکراین را تشکیل دهند. 
11:06- تأکید آلمان بر لزوم حمایت از افراد تحت تعقیب سیاسی در روسیه
"نانسی فایزر"، وزیر کشور آلمان اعلام کرد که می‌خواهد حمایتی قدرتمندانه از افراد تحت تعقیب سیاسی در روسیه انجام دهد. وی دراین باره گفت: ما می‌خواهیم همه اقدامات لازم را انجام دهیم تا این افراد که از جنگ جنایی پوتین امتناع می‌کنند، در آلمان در امنیت باشند.
فایزر در این باره که تعداد پناهجویان از روسیه از زمان آغاز جنگ علیه اوکراین افزایش چشمگیری نداشته است ابراز نگرانی کرده و گفت: این همچنین می‌تواند به این معنی باشد که افرادی که باید از سیاست های پوتین فرار کنند ممکن است به آلمان نرسند. به‌گفته وی بنابراین این مسئله مطرح است که راه هایی بیابیم تا افرادی از روسیه که به‌طور خاص در معرض تهدید هستند بتوانند برای پناهندگی در اتحادیه اروپا درخواست دهند و همچنین بتوانند در اینجا کار کنند.‎
11:03- موافقت کشورهای گروه هفت با کمک 24میلیارد دلاری به اوکراین
وزرای دارایی کشورهای گروه هفت برای پرداخت بیش از 24 میلیارد دلار کمک به اوکراین در جنگ با روسیه در سال جاری میلادی، به توافق رسیدند. 
10:55- بایدن درباره جنگ اوکراین و تداوم کمک‌های نظامی به کی‌یف سخنرانی می‌کند
"جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا، امروز در کاخ سفید مجددا درباره جنگ اوکراین سخنرانی می‌کند. بر اساس اطلاعات محافل دولتی آمریکا احتمالا در این سخنرانی به مسئله حمایت های بیشتر از اوکراین و ادامه کمک های تسلیحاتی به این کشور پرداخته خواهد شد.
10:12- چاووش اوغلو: برخی کشورهای ناتو به‌دنبال تداوم جنگ روسیه و اوکراین هستند
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به تلاش این کشور برای گردهم آوردن رهبران روسیه و اوکراین در استانبول یا آنتالیا گفت: برخی کشورهای ناتو به دنبال تداوم جنگ هستند زیرا آن را باعث تضعیف روسیه می‌دانند. (+لینک)
شرط وزارت خارجه روسیه برای پایان جنگ در اوکراین
آلکسی پولیشچوک، مدیر بخش دوم جامعه مشترک المنافع وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس اعلام کرد: «عملیات نظامی ویژه روسیه زمانی پایان خواهد یافت که تهدیدات ناشی از تقویت حضور ناتو در اوکراین از بین برود. این عملیات نظامی ویژه پس از تحقق وظایف آن به پایان خواهد رسید که از جمله آنها، حفاظت از مردم غیرنظامی منطقه دونباس، غیرنظامی کردن و نازی‌زدایی اوکراین و همچنین از بین بردن تهدیدات برای فدراسیون روسیه از خاک اوکراین به دلیل تسلط کشورهای عضو ناتو بر این کشور است.»
این دیپلمات گفت: «عملیات ویژه طبق برنامه و وظایف تعیین شده پیش می‌رود و تمامی اهداف آن تحقق خواهد یافت.»
روسیه از اوکراین خواست به‌دنبال گزینه‌های واقع‌بینانه برای توافق باشد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو از کی‌یف می‌خواهد که به دنبال گزینه‌های واقع بینانه برای دستیابی به توافق باشد. وی شب گذشته در یک نشست مطبوعاتی گفت: «اگر مقامات کی‌یف به تمایل خود که به طور علنی و تأیید شده برای مذاکره متعهد هستند، باید به دنبال گزینه‌های واقع بینانه برای توافق باشد».
در عین حال، زاخارووا تاکید کرد که اوکراین در تلاش است تا روند مذاکرات را به تعویق بیاندازد، از نشان دادن رویکردی سازنده در خصوص موضوعات دارای اولویت و همچنین امتناع از پاسخ فوری به مواد و پیشنهاداتی که روسیه ارائه کرده، خودداری می‌کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز پیش از این با اشاره به اینکه طرف اوکراینی در مذاکرات با روسیه دائما از سخنان خود دور می‌شود، گفت: این امر پیامدهای بسیار بدی از نظر اثربخشی مذاکرات خواهد داشت.
درخواست گوترش از پوتین و زلنسکی برای پذیرفتن وی
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با ارسال نامه‌هایی برای ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهوری روسیه و اوکراین، از آنها درخواست کرده تا او را در مسکو و کی‌یف بپذیرند تا مذاکراتی در زمینه برقراری صلح انجام شود.
استفان دوژاریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد شب گذشته در نشستی خبری این مسئله را اعلام کرده و گفت: بعدازظهر امروز نامه‌هایی جداگانه به نمایندگی دائمی فدراسیون روسیه و اوکراین با این درخواست تحویل داده شد. به گفته وی، گوترش مایل است با دو رئیس جمهور درباره اقدامات فوری به منظور برقراری صلح در اوکراین و همچنین آینده روابط چندجانبه گفتگو کند.
ترکیه احتمال تحریم این کشور علیه روسیه را رد کرد
مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه شب گذشته در مصاحبه با بخش ترک زبان شبکه سی.ان.ان (CNN Turk) اعلام کرد که این کشور به رغم اعمال فشارهای دیپلماتیک، قصد ندارد به تحریم‌های ضد روسی بپیوندد، برای اینکه به دنبال کمک به برقراری گفت‌وگو بین طرف‌های درگیر در دونباس و اوکراین است.
وی توضیح داد: «تصمیمات الزام‌آور تصمیماتی هستند که توسط سازمان ملل گرفته می‌شود. ترکیه همیشه از این تصمیمات پیروی کرده است. شرکای آنکارا هم گفته‌اند که می‌فهمند چرا ما با تحریم‌ها موافق نیستیم. در اینجا مهم آن است که ما به تماس‌های دیپلماتیک خود با هر دو طرف درگیری ادامه دهیم. ترکیه در این خصوص مورد نیاز است. ما در کشوری هستیم که هر دو طرف به آن اعتماد دارند. در این راستا یونان و یونانی‌های قبرس تلاش می‌کنند اتحادیه اروپا را برای اتخاذ تصمیم تحریمی تحت فشار قرار دهند، اما کشورهای غربی تصمیم ما برای عدم مشارکت در تحریم‌ها را درک می‌کنند.»
این دیپلمات تاکید کرد که ترکیه آماده است در صورت نیاز طرفین، به روسیه و اوکراین در برقراری گفتگو کمک کند. پوتین و زلنسکی می‌توانند در هر زمانی که لازم دانستند، در خاک ترکیه با یکدیگر دیدار کنند. در زمان حاضر دیدار رهبران دو کشور در حال بررسی این موضوع هستند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز پیش از این گفته بود که ترکیه تنها کشوری است که به دلیل حفظ روابط نزدیک با هر دو طرف، قادر است در دستیابی به صلح بین اوکراین و روسیه کمک کند.
شرط ترکیه برای تبدیل‌شدن به کشور ضامن امنیت اوکراین
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگو با بخش ترک زبان شبکه سی ان ان یادآور شد که ترکیه آماده تبدیل شدن به کشور ضامن امنیت اوکراین است، البته برای این منظور باید به وضوح درک کند که این نقش چه معنایی خواهد داشت.
وی گفت: «تا زمانی که مشخص نشود اوکراین چگونه این وضعیت را درک میکند، هیچ تضمینی از سوی ترکیه وجود نخواهد داشت. آنها میگویند که آماده پذیرش وضعیت بی طرف هستند، اما می‌خواهند امنیت‌شان تضمین شود. ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، ضمانت‌هایی مانند بند پنجم منشور ناتو (که حمله به یک عضو، به‌منزله حمله به دیگر اعضاست) می‌خواهد. هیچ کشوری وجود ندارد که چنین پیشنهادی را بپذیرد. ایالات متحده، بریتانیا و کانادا هم این را به‌رسمیت نمی‌شناسند. البته ترکیه نیز با چنین تضمینی موافق نیست.»
چاووش اوغلو افزود: راه‌حل اوضاع با وجود کشورهای ضامن قابل قبول است، اما مفاد این ضامن، وظایف و الزامات آن برای هیچ کس هنوز مشخص نیست.
چین به‌عنوان یک قدرت قادر به تغییر اوضاع پیرامون اوکراین است
مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در بخش دیگری از این مصاحبه ابراز عقیده کرد که ترکیه به چین و مواضع محتاطانه‌اش در خصوص اوضاع پیرامون اوکراین احترام می‌گزارد.
وی گفت: چین توجه خاصی به تمامیت ارضی اوکراین دارد و اغلب تأکید می‌کند که وضعیت این کشور باید از طریق راه حل دیپلماسی حل و فصل شود. ما به این موضع گیری احترام می‌گزاریم. البته در صورت تغییر بی طرفی، این ابرقدرت می‌تواند شرایط پیرامون اوکراین را تغییر دهد.
چاووش اوغلو افزود: شرکت‌های چینی مراقب تحریم‌ها علیه روسیه هستند و سعی می‌کنند از آنها اجتناب کنند و کار برای آنها دشوار شده است.
ماکرون وظیفه فرانسه و اروپا در خصوص بحران اوکراین را نام برد
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، که برای دومین دوره نامزد شده است، اعلام کرد که هدف فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی جلوگیری از تشدید درگیریهایی است که در اوکراین و منطقه دونباس بوجود آمده است. وی تاکید کرد: ما باید به خط مشی که فرانسه تاکنون دنبال کرده پایبند باشیم تا جنگ کنونی به تشدید تنش در منطقه تبدیل نشده و گسترش بیشتری پیدا نکند.
 ماکرون پیش از این گفته بود که نباید «خط قرمزی» برای وضعیت پیرامون اوکراین تعیین شود و پاریس آماده است در صورت دستیابی به توافق صلح، ضامن امنیت اوکراین شود.
آمادگی زلنسکی برای مبادله روس‌های اسیرشده با نظامیان اوکراینی در ماریوپل
ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که آماده است روس‌های اسیر شده را با نظامیان اوکراینی گیر افتاده در ماریوپل مبادله کند.او گفت: «به خاطر مردم خود، اعم از نظامی و غیرنظامی، ما برای هر نوع مبادله آماده بوده و حاضر به گفتگو هستیم.»
این اظهارات در حالی است که، نیروهای مسلح روسیه روز چهارشنبه بطور یکجانبه پنج کریدور بشردوستانه را برای خارج شدن غیرنظامیان در شهر ماریوپل باز کردند. به گزارش خبرنگاران، حدود 100 غیرنظامی از خانه‌های مجاور کارخانه آزوفستال تخلیه شده و به مکان امن منتقل شدند. وزارت دفاع روسیه نیز از نظامیان گیر افتاده اوکراینی خواسته تا سلاح خود را زمین گذاشته و تسلیم شوند.
پنتاگون اظهارات خود درباره تحویل هواپیما به اوکراین را تکذیب کرد
جان کربی، سخنگوی پنتاگون، اظهارات خود درباره ارسال هواپیماهای نظامی به کی‌یف را یک "اشتباه" نامید و گفت که طرف اوکراینی هواپیمای اضافی از متحدان غربی دریافت نکرده، بلکه قطعات یدکی هواپیماهای آسیب دیده را دریافت کرده است. سخنگوی وزارت دفاع آمریکا یادآور شد که تامین قطعات یدکی به افزایش ناوگان نظامی اوکراین کمک کرده است.
وی گفت: «من دیروز در یک نشست خبری گفتم که اوکراین "هواپیمای کامل" دریافت کرده است. من اشتباه کردم آنها هواپیمایی دریافت نکردند. بنابراین من اشتباه کردم و از این بابت عذر میخواهم.»
کربی اضافه کرد که اوکراین به اندازه کافی قطعات یدکی و تجهیزات اضافی دریافت کرده است تا بیشتر از دو تا سه هفته پیش بتواند ناوگان هوایی خود را به خدمت بگیرد.
باج‌گیری اوکراین از صندوق بین‌المللی پول: ماهانه 5میلیارد دلار به ما بدهید
کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول (IMF) روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت اوکراین درخواست پرداخت ماهانه 5 میلیارد دلار از این صندوق برای تضمین عملکرد اقتصاد این کشور برای سه ماه آینده نموده است که این مبلغ فراتر از حد تصور است.
وی گفت: «ما در حال همکاری بسیار نزدیک با وزارت دارایی اوکراین در خصوص برآوردهای آنها از آنچه برای حفظ عملکرد اقتصاد در سه ماه آینده است، هستیم. آنها رقمی معادل 5 میلیارد در ماه عنوان کردند که ابهاماتی در خصوص آن وجود دارد. به‌نظر من، این مبلغ فراتر از نیازهای احتمالی این کشور باشد.»
تحریم‌های ضدروسی اقتصاد جهانی را با خطرات جدیدی روبه‌رو کرده است
آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه روز چهارشنبه در جریان نشست وزرای دارایی گروه 20 و روسای بانک‌های مرکزی در واشنگتن، در حاشیه نشست بهاری هیئت رئیسه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی اعلام کرد که سیاست‌های مالی و پولی بیش از حد سست که در کشورهای توسعه‌یافته دنبال می‌شود، فشار تورمی ایجاد کرده و تحریم‌های اعمال‌شده علیه روسیه نه تنها این مشکلات را بیشتر تقویت کرده، بلکه خطرات جدیدی را نیز برای اقتصاد جهانی به دنبال داشته است.
سیلوانوف گفت: «افزایش قیمت انرژی و محصولات کشاورزی عمدتاً به کشورهای در حال توسعه و کشورهای کم درآمد ضربه خواهد زد، که برخی از آنها نه تنها با مشکلات اقتصادی، بلکه با پیامدهای اجتماعی شدید نیز مواجه هستند».
سیلوانوف یادآور شد که روسیه از انجام تعهدات خود امتناع نکرده و در حال اجرای قراردادهای خود با شرکای خارجی است.
وزیر دارایی روسیه همچنین خواستار پرهیز از سیاسی شدن گفتگوها شد و تأکید کرد که گروه 20 همیشه در وهله نخست یک قالب اقتصادی بوده و باید به همین شکل باقی بماند.
در جریان سخنرانی آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی فدراسیون روسیه در این نشست، برخی از رؤسای وزارتخانه‌های کشورهای عضو گروه 20 به‌نشانه اعتراض سالن نشست را ترک کردند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات